E-Mail:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?
Zoek uw specialist of instelling en plaats een beoordeling.

Er is geen specialist of instelling gevonden naar aanleiding van uw zoekopdracht. Verander uw zoekopdracht of:

Specialist toevoegen Instelling toevoegen
Plaats een beoordeling
Help ook anderen met een beoordeling na uw behandeling. Voer uw behandeldatum en emailadres in en krijg een herinnering.
Behandeldatum
Email:

Thuis een hartfilmpje (ECG) maken

Thuis een hartfilmpje (ECG) maken

 

Er zijn draagbare ECG-monitoren op de markt waarmee je thuis, op het werk of tijdens het sporten, in korte tijd een hartfilmpje kunt maken. Dit kan aantrekkelijk zijn voor mensen met bijvoorbeeld een hartritmestoornis, hartziekte of vaatziekte. Of voor mensen een hoge bloeddruk, hoog cholesterol, overgewicht en/of diabetes.

Er zijn verschillende soorten ECG-monitoren. De monitoren van Kardia Mobile en QuardioCore zijn voorbeelden van betrouwbare ECG-monitoren.

Kardia Mobile van AliveCor kan worden gebruikt voor telemonitoring. Het apparaatje bestaat uit een klein plaatje (1 kanaals-ECG meter) die verbonden is met een app op smartphone of tablet. Door de vingertoppen in contact te brengen met de Kardia, meet deze je hartslag en wordt het zichtbaar op het scherm via de app. Deze meter maakt het mogelijk om bijvoorbeeld afwijkende signalen als atriumfibrilleren te detecteren. De resultaten kunnen worden doorgestuurd naar uw behandelend arts. Kardia Mobile wordt door cardiologen gebruikt als telemonitoring. Vraag aan je cardioloog of je er voor in aanmerking komt.

Kardia Mobile is oa te bestellen via:

Een alternatief is de kleine draadloze ECG-monitor van QuardioCore. De QardioCore draag je direct onder je kleding en zit om je borstkas heen. Het meet nauwkeurig je hartslag, hartritme, stressniveau, ademhalingsfrequentie en inspanning. De gegevens worden via bluetooth naar een app op je smartphone, tablet of smartwatch gestuurd. De app registreert onregelmatigheden welke naar je arts of zorgverlener kunnen worden doorgestuurd. Naast de conditie van je hart kunnen ook sportprestaties goed worden geregistreerd.

QardioCore is oa te bestellen via:

Met behulp van de app FibriCeck kun je eenvoudig met je telefoon een hartfilmpje maken. Je legt je vingertop een minuut op de camera van je smartphone en je ziet direct het resultaat.

De beschreven ECG-monitoren zijn slechts voorbeelden. Er zijn vele alternatieven te vinden op verschillende websites. Neem de tijd om een geschikt model te vinden.


Informatie tbv consult


Email:
We zijn uw verzoek aan het verwerken...