E-Mail:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?
Zoek uw specialist of instelling en plaats een beoordeling.

Er is geen specialist of instelling gevonden naar aanleiding van uw zoekopdracht. Verander uw zoekopdracht of:

Specialist toevoegen Instelling toevoegen
Plaats een beoordeling
Help ook anderen met een beoordeling na uw behandeling. Voer uw behandeldatum en emailadres in en krijg een herinnering.
Behandeldatum
Email:
Thuis je bloeddruk meten

Een aantal bloeddruk meters voor thuisgebruik

Thuis je bloeddruk meten


Bloed wordt door het hart de bloedvaten in gepompt. Zo ontstaat er druk in de vaten; de bloeddruk. Een te hoge bloeddruk kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Met een bloeddrukmeter kun je thuis je bloeddruk meten. Dit kan een uitkomst zijn voor iedereen die met regelmaat de bloeddruk moet meten. Bijvoorbeeld voor mensen met een hoge bloeddruk (hypertensie), of lage bloeddruk (hypotensie), een hartafwijking of risicovolle zwangerschap. Door het meten van je eigen bloeddruk, kun je beter inschatten wanneer je levensstijl moet aanpassen of wat het effect is bepaalde medicijnen.

Daarnaast is het zo dat wanneer de bloeddruk bij de huisarts of medisch specialist wordt gemeten, deze hoger uitvalt door de gezonde spanning die er op dat moment is.

Er zijn veel verschillende soorten bloeddrukmeters. Een meting via de bovenarm is betrouwbaar dan via de pols. De Hartstichting adviseert dan ook een bloeddrukmeter te kopen werkt via een band om je bovenarm, deze zijn minder gevoelig voor fouten.

 

Betrouwbare bloeddrukmeters

Het bedrijf STRIDE BP heeft op onafhankelijke wijze een lijst betrouwbare bloeddrukmeters opgesteld. Enkele voorbeelden uit deze lijst:

A&D Medical UA-651

De AND UA-651 is een instapmodel bovenarm bloeddrukmeter. Deze bloeddrukmeter is van het Japanse merk AND en is relatief goedkoop gezien de functies die hij heeft.

Te bestellen via:

 

De beschreven bloeddrukmeters zijn slechts voorbeelden. Er zijn vele alternatieven te vinden op verschillende websites. Neem de tijd om een geschikt model te vinden.

Ga voor meer informatie naar de website van de hartstichting 

https://www.hartstichting.nl/risicofactoren/gids-bloeddruk


Informatie tbv consult


Email:
We zijn uw verzoek aan het verwerken...