Help ook anderen met een review na uw behandeling. Voer uw behandeldatum en emailadres in en krijg een herinnering.
Email:
E-Mail:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?
Zoek uw specialist of instelling en plaats een review.

Er is geen specialist of instelling gevonden naar aanleiding van uw zoekopdracht. Verander uw zoekopdracht of:

Specialist toevoegen Instelling toevoegen
Plaats review
Help ook anderen met een review na uw behandeling. Voer uw behandeldatum en emailadres in en krijg een herinnering.
Email:
Zorgaanbieders verplicht te informeren over zorgkosten

Zorgaanbieders moeten patiënten actief, tijdig en zorgvuldig informeren zorgkosten

Zorgaanbieders moeten patiënten actief, tijdig en zorgvuldig informeren over de kosten van de zorg die zij van plan zijn te leveren. Met name bij de kosten van zorg die niet geheel d vergoed wordt. Dit zegt toezichthouder NZa, naar aanleiding van een recente rechterlijke uitspraak (bekijk uitspraak).


Op basis van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) en de NZa-beleidsregel Transparantie zorgaanbieders hebben zowel zorgaanbieders als zorgverzekeraars de verantwoordelijkheid om patiënten actief te informeren over het feit dat zij een deel van hun behandeling mogelijk zelf moeten betalen.


Sinds het bestaan van VECOZO in 2016, een systeem waarin zorgverzekeraars en zorgaanbieders informatie uitwisselen, is goed inzichtelijk welke polis de patiënt heeft om een beeld te krijgen van de mogelijke eigen kosten.


Volgens de toezichthouder moet de verzekerde (de patiënt) in de eerste plaats zelf opzoeken wat zijn polis wel en niet dekt. De zorgverzekeraar moet de polis duidelijk toelichten en goed informeren over de mogelijke zelf te betalen kosten van de behandeling. Dit staat los van de verantwoordelijkheid van zorgaanbieders om patiënten ook te informeren over mogelijke zorgkosten.

Informatie tbv consult

Email:
We zijn uw verzoek aan het verwerken...